اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نوید تشکیل کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان توسط شرکت شهرک های صنعتی فارس اتفاق خوبی است که به تازگی از سوی مدیرعامل این شرکت اعلام شده، کنسرسیومی که قرار است زمینه ساز جهش صادرات محصول انجیر شود آنهم در شهرستانی که باغ های انجیرش معروف ترین و گسترده ترین باغ های انجیر در ایران هستند و به عنوان “پایتخت انجیر جهان” شناخته می شود؛ شهرستانی که به گفته متولیان کشاورزی از سهم 95درصدی صادرات انجیر کشور بهره می برد و 75 درصد محصول آن هم به حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نوید تشکیل کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان توسط شرکت شهرک های صنعتی فارس اتفاق خوبی است که به تازگی از سوی مدیرعامل این شرکت اعلام شده، کنسرسیومی که قرار است زمینه ساز جهش صادرات محصول انجیر شود آنهم در شهرستانی که باغ های انجیرش معروف ترین و گسترده ترین باغ های انجیر در ایران هستند و به عنوان “پایتخت انجیر جهان” شناخته می شود؛ شهرستانی که به گفته متولیان کشاورزی از سهم 95درصدی صادرات انجیر کشور بهره می برد و 75 درصد محصول آن هم به حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر می شود.
انجیرستان های استهبان عمدتا دیم بوده و محصول آنها به لحاظ کمی و کیفی، جایگاهی ویژه در کشور، منطقه و حتی جهان دارد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی نیز معتقد است ظرفیت های شاخص و بی نظیری در تولید انجیر استهبان وجود دارد و این شهرستان از بزرگترین انجیرستان دیم جهان بهره می برد.
او راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر را از برنامه هایی می داند که زمینه ساز رشد بنگاه های خرد، کوچک و متوسط برای حضور مستمر در بازارهای بین المللی و افزایش میزان صادرات خواهد بود و اعلام کرده که در قالب کنسرسیوم انجیر، طرح مطالعات بازارهای هدف جدید نظیر بازار روسیه انجام شده است.
اما راه اندازی این کنسرسیوم سیاست و تصمیم جدیدی نیست و پیش از این هم نشست ها و جلسات متعددی برای تشکیل این کنسرسیوم تشکیل و تدابیر بسیاری اتخاذ شده بود؛ تدابیری که از زمان ثبت جهانی نظام میراثی باغ های انجیر دیم شهرستان استهبان ، در جیاس فائو در 16 تیرماه سال 1402 شکل گرفت و سرآغازی برای هر چه بهتر پیش رفتن در مسیر کشت و تولید این محصول و رعایت هر چه بیشتر استانداردهای جهانی شد.
بدین ترتیب تقویت استان فارس در عرصه صادرات انجیر در اولویت متولیان امر قرار گرفت و حتی در دی ماه سال گذشته هم نشست هم اندیشی راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان در فرمانداری این شهرستان برگزار و در خصوص ایجاد این کنسرسیوم صادراتی بحث و تبادل نظر شد.
در این نشست که با حضور مدیر توسعه بازار و امور بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و مسئول توسعه کنسرسیوم های سازمان و شماری از صادرکنندگان انجیر برگزار شد تدابیر لازم برای راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر مورد بررسی قرار گرفت؛ نشستی که در آن مدیر توسعه بازار و امور بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از فعالیت 30کنسرسیوم صادراتی در کشور خبر داد و گفت: تشکیل و راه اندازی کنسرسیوم های صادراتی از برنامه های مهم حمایتی این سازمان در بخش توسعه بازار محسوب می شود.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی فارس نیز که معتقد است راه اندازی کنسرسیوم های صادراتی در استان فارس بر اساس مزیت های منطقه ای در محصولات صادرات محور در دستورکار این شرکت قرارگرفته در این نشست گفت: بر اساس مطالعات امکان سنجی، انجیر استهبان مستعد تشکیل کنسرسیوم صادراتی است و شرکت شهرک های صنعتی نیز در قالب حمایت های یارانه ای ،بخشی از هزینه های راه اندازی و فعالیت های کنسرسیوم را پرداخت خواهد کرد.
تلاش برای ارتقای کیفی انجیر استهبان همچنان ادامه یافت و امسال هم مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان اعلام کرد که توانمندسازی بخش صادرات بعنوان یک اولویت در برنامه قراردارد و راه اندازی کنسرسیوم صادراتی می تواند این موضوع را تقویت و تسهیل کند.
مهدی اعیان منش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح باغات انجیر این شهرستان حدود 650 هکتار مثمر و غیر مثمر است که عمده درختان انجیر در منطقه ایج استهبان قرار دارند و سالانه بین 950 تا هزار و 100 تن بَرانجیر با ارقام پوزه دمبالی، دانه سفید، خاکستانی و جوهری در شهرستان تولید می شود.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان بر این باور است که زنجیره کاملی از کاشت، داشت و برداشت، بسته بندی فرآوری و بازاریابی انجیر در استهبان وجود دارد و این شهرستان از درختان انجیر با قدمت 300 ساله برخوردار است.
او برخی اقدامات انجام شده جهت حمایت از فعالان حوزه انجیر و انسجام بخشی به صادرات انجیر مانند فعال سازی انجمن انجیر با محوریت بخش خصوصی و ثبت جهانی نظام انجیر استهبان در جیاس فائو را از گام هایی دانست که می تواند در ارتقای این حوزه نقش مؤثری داشته باشد و ابراز امیدواری کرد که راه اندازی کنسرسیوم بتواند در بخش صادرات این محصول گام های مهمی بردارد.
در آن مقطع زمانی که به تازگی تلاش ها برای تشکیل کنسرسیوم صادراتی آغاز شده بود گمان نمی رفت که این رویکرد با جدیت ادامه یابد اما حالا که این مشارکت و اتحاد برای گسترش صادرات انجیر استهبان به صورت منسجمی شکل گرفته انتظار می رود که به زودی نام انجیر استهبان در قالب یک برند بزرگ در خارج از مرزهای کشور بدرخشد و از این تجربه برای توسعه صادرات دیگر محصولات کشاورزی فارس نیز استفاده شود.
در حال حاضر کمتر شاهد تشکیل کنسرسیوم های صادراتی در استان فارس هستیم؛ لذا عارضه یابی کنسرسیوم های صادراتی، چرایی عدم تشکیل آن ها در استان باید بیش از پیش مورد ارزیابی قرار گیرد.
فعالان بخش خصوصی استان و کارشناسان این حوزه معتقدند تشکیل کنسرسیوم های صادراتی با چالش های بسیاری رو به رو است و مشکلات مربوط به برندینگ راز مهمترین دغدغه ها در این حوزه است؛ آنها بحث مالکیت معنوی، معضلات مربوط به نیروی انسانی تخصصی برای کار در حوزه صادرات و رسیدن به تعریف مشترکی در خصوص کنسرسیوم ها را از دیگر مشکلات در این عرصه می دانند.
بدون شک کنسرسیوم های صادراتی می توانند نقش مؤثری در افزایش صادرات بنگاه های کوچک و متوسط ایفا کنند، بنابراین باید نسبت به ارائه تعریفی صحیح از این کنسرسیوم ها و ایجاد یک جایگاه حقوقی برای آن ها اقدام شود و از تجربه استان ها و حتی کشورهای موفق در این عرصه بهره گرفت؛ همچنین باید موضوع کنسرسیوم های صادراتی در قالب یک کمیته کارشناسی مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
{{name}}
{{content}}